Textanalys av Aftonbladets matchrapport

"Vidic frälste United"

Uppenbarligen är alla i United nu kristna. Kanske Vidic gick med i livets ord under landslagsuppehållet?

Manchester United var illa ute mot Everton.

Japp, det var oavgjort. Enligt Emils definition är därför alla lag i världen illa ute när matcherna börjar. Det står ju 0-0

Då klev mittbacken Nemanja Vidic fram – och nickade in segermålet med sju minuter kvar.

FLÖG fram. Vidic = Superman.

Uniteds tredje raka 1–0-seger.
Mötet på Goodison Park blev ganska händelsefattig och såg ut att sluta mållös. Men då – i den 83:e minuten – tog mittbacken Nemanja Vidic saken i egna händer. Nani slog en inåtskruvad hörna från vänsterkanten och Vidic slet sig loss från sin bevakare och knoppade in segermålet.

Right. I helt egna händer besatte Vidic först Nanis kropp för att slå hörnan för att blixtsnabbt återinta sin kropp och "knoppa" in segermålet. Hela det där temet på frälsning och heliga ande börjar kännas oklart.

Sir Alex Ferguson såg minst sagt lättad ut. Efter den knackiga starten på säsongen har inte United råd med så många fler poängförluster.

Så det så. Vinner inte United samtliga 32 matcher som är kvar så är det kört.

Men nu har laget tre raka segrar att bygga vidare på.